• Voetballen bij SV Honselersdijk

  ‘De G-afdeling bestaat uit ongeveer 40 deelnemers’, vertelt Toos Hagman.  ‘Een groep volwassenen en kinderen met een beperking hebben veel plezier in het voetbal. Dat doen we al ruim 30 jaar zo. SV Honselersdijk is nog steeds de enige voetbalvereniging in het Westland die dit aanbiedt. Wel zijn er ook voetbalverenigingen in Monster, Loosduinen en Delft die ook een G-afdeling hebben.'

  Een goede begeleiding is bepalend 

  ‘We hebben uitstekende begeleiders. Trainers die met hart en ziel en de juiste aanpak deze groep motiveren en stimuleren. Uit het enthousiasme van de spelers blijkt dat het werkt. Ze willen geen training missen. Naast onze vrijwillige trainers uit de club, zijn we sinds kort ook erkend leerbedrijf voor de MBO opleiding Sport & Bewegen. Op dit moment doen Twan en Nebi hier hun afstudeerstage en zijn ze o.a. nauw betrokken bij de G-afdeling.’

  Het vervoer naar wedstrijden is lastig

  Veel deelnemers wonen in de omgeving en komen op de fiets naar de voetbalclub. Voor de uitwedstrijden is vervoer nodig. Toos Hagman: ‘Het vervoer naar uitwedstrijden is lastig. Volwassenen in deze groep hebben geen rijbewijs en dus hebben we extra chauffeurs nodig. Soms is het dan echt passen en meten om het rond te krijgen. Gelukkig hebben we enthousiaste begeleiders, maar een paar extra vrijwilligers om te rijden kunnen we goed gebruiken.’

  Iedereen krijgt gelijke kansen

  ‘Binnen de G-afdeling gelden een aantal aanvullende afspraken. Zo speelt iedereen bijvoorbeeld tijdens een wedstrijd. Dus dat is wisselen geblazen. Anders staan altijd dezelfde spelers aan de kant en dat is precies niet de bedoeling’, lacht Toos Hagman. ‘De sfeer is leuk en daar hameren we ook op. Natuurlijk hebben ook hier spelers wel eens mot met elkaar, maar dat is overal en dan lossen we dat met elkaar op.'

  Leuke activiteiten

  SV Honselersdijk telt op dit moment drie G-teams.  De teams doen mee aan een aparte competitie van het KNKV en ze spelen in de 1e klasse 2, 6 en 8. Naast de wedstrijden organiseert de vereniging jaarlijks een toernooi en een voetbalkamp. Tijdens het kamp wordt er nauwelijks gevoetbald. ’s Morgens zijn de deelnemers vrij om zelf iets te doen. ’s Middags gaan we bijvoorbeeld naar de dierentuin of bowlen. En op de laatste avond mag iedereen optreden tijdens de bonte avond.

  Voor meer informatie:

  www.svhonselersdijk.nl

  Contactpersoon:
  Toos Hagman, 06 - 10 96 36 73