• Verhaal van de maand!

    “Ik heb autisme, welke sport is geschikt voor mij?”

    Sportambassadeur Thijs aan het woord over zijn match.
    “In oktober 2015 kreeg ik een sportvraag binnen die ging over Johan. Johan is een jongen van 9 jaar die een vorm heeft van autisme. Zijn ouders zijn ongeveer een jaar geleden vanuit Rotterdam in Naaldwijk komen wonen. Zij vonden het erg moeilijk om zelf een geschikte sport voor Johan te vinden, vooral omdat zij niet wisten welke sporten er werden aangeboden in het Westland.

    Na telefonisch contact ben ik een keer op bezoek geweest bij Johan en zijn ouders. Hier werd ik hartelijk ontvangen en verwend met allerlei lekker eten. Na een gezellig gesprek zijn wij tot de conclusie gekomen dat Johan iets wilde gaan doen met vechtsport of anders voetbal. Wij hebben hier afgesproken om snel een keertje te kijken bij Defence Academy in Naaldwijk.

    Een weekje later zijn Johan, zijn vader en ik samen op bezoek geweest bij Defence Academy en mocht Johan meedoen met de Kung Fu Kids les. Dit vond Johan erg leuk om te doen en hij sloot goed aan bij de groep. Helaas kwam Johan op een wachtlijst terecht en was het nog onduidelijk wanneer die aan de beurt zou zijn.

    Om deze reden zijn wij verder gaan kijken en zijn wij terecht gekomen bij Voetbalvereniging Naaldwijk. Ook hier mocht Johan een training meedoen en ook dit beviel erg goed! Nadat ik de eerste training mee ben geweest, wisten zijn moeder en Johan de volgende twee proeftrainingen zelf de weg. Na deze proeftrainingen ben ik weer op bezoek geweest en hebben wij samen de inschrijving geregeld bij VV Naaldwijk. Johan kon hier vanaf die week met plezier twee keer trainen in de week.

    Johan heeft het hele seizoen bij VV Naaldwijk afgemaakt en heeft het er onwijs naar zijn zin! Zijn ouders hebben mij een keer uitgenodigd voor een etentje bij hun thuis. Het gaf mij een erg voldaan gevoel om te zien hoe blij dit gezin was op de manier waarop ik hen heb kunnen helpen.”