• Winnaars keurmerk (on)beperkt sporten van het jaar 2017 bekend. En nu op naar 2018!

    Het lijkt nog ver weg, maar het eind van het jaar komt alweer in zicht. Een mooi moment om als Beweegcoach terug te blikken op 2017 en vooruit te kijken naar 2018.

    Het kan u niet ontgaan zijn, het keurmerk (on)beperkt sporten in het Westland. Een keurmerk om te laten zien dat je als sportaanbieder open staat en sportaanbod hebt voor mensen met een beperking. Op deze manier worden letterlijk en figuurlijk drempels verlaagd en laten we zien dat iedereen in het Westland kan sporten (met of zonder beperking). In totaal hebben de afgelopen twee jaar 24 verenigingen het keurmerk (on)beperkt sporten ontvangen.

    Om nog eens te benadrukken wat dit keurmerk voor het Westland betekent, was er op dinsdagavond 24 oktober een belangrijke bijeenkomst met alle partijen die het keurmerk hebben ontvangen. Voldoet de sportaanbieder nog aan de eisen van het keurmerk? Kunnen zij in 2018  het keurmerk behouden? En daarnaast ook de vraag, wie is de winnaar van keurmerk van het jaar 2017?

    De uitreiking van het keurmerk van het jaar was een mooi en bijzonder moment. Van de 24 sportaanbieders met het keurmerk sprongen er twee bovenuit, Dance For You en H.V. Quintus rolstoelhandbal. Dance For You heeft grote stappen gemaakt in 2017 en is niet meer weg te denken in het Westland op het gebied van dansen voor mensen met een beperking. Daarnaast is rolstoelhandbal inmiddels een begrip in en rondom het Westland met 8 spelers die geselecteerd zijn voor het Nationale Team. Twee bijzondere prestaties en dat heeft de jury dan ook doen beslissen om beide als winnaar aan te wijzen! Wij willen Dance For You en H.V. Quintus nogmaals feliciteren met dit mooie resultaat en heel veel succes in 2018!

    Het was een inspirerende en geslaagde avond vol informatie, nieuwe projecten, sprekers, praktijkvoorbeelden en natuurlijk ook tijd om te netwerken met elkaar.

    Van de 24 keurmerken zijn er 23 opnieuw goedgekeurd voor 2018, dus een mooi vooruitzicht. Ook voor het komende jaar staan er al een aantal organisaties in de rij om het keurmerk te ontvangen. Staat jouw vereniging of organisaties er niet tussen, maar staan jullie wel open voor de doelgroep mensen met een beperking, neem dan contact op met de Beweegcoach via beweegcoachvtv@vtvzhn.nl.

    Sporten is belangrijk voor iedereen, ook voor mensen met een beperking en samen kunnen wij dat mogelijk maken!